Увійти / Зареєструватись   
Забули пароль?
  
 

25.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

22.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

17.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

15.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

12.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

Всі новини Підписатись
 
Новини
ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ
ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

РІШЕННЯ
20.10.2010 м. Київ №1619
Про затвердження роз'яснення «Щодо порядку застосування положень статті 20 Закону України «Про акціонерні товариства», статті 6 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» та розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» щодо порядку дій емітента та інвесторів»

Відповідно до пункту 23 частини другої статті 7 Закону України “Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні”

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку
В И Р І Ш И Л А :

  1. Затвердити роз'яснення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку «Щодо порядку застосування положень статті 20 Закону України «Про акціонерні товариства», статті 6 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» та розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» щодо порядку дій емітента та інвесторів», що додається.
  2. Начальнику управління із забезпечення діяльності Голови Комісії, організації роботи засідань Комісії та міжнародних зв’язків Н. Піскун забезпечити опублікування цього рішення відповідно до законодавства.
  3. Директору Адміністративно-господарському департаменту А. Голощуку забезпечити опублікування цього рішення на офіційному сайті Комісії.
  4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку С. Бірюк.

Голова Комісії Д. Тевелєв
Протокол засідання Комісії
від 20.10.2010 року №43

РОЗ′ЯСНЕННЯ
від 20.10.2010 №10

Щодо порядку застосування положень
статті 20 Закону України «Про акціонерні товариства»,
статті 6 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» та
розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок»
щодо порядку дій емітента та інвесторів»

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку відповідно до пункту 23 статті 7 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні» роз'яснює порядок застосування положень частини 2 статті 20 Закону України «Про акціонерні товариства», частини 3 статті 6 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» та пункту 1 розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» щодо порядку дій емітента та інвесторів» щодо існування акцій виключно у бездокументарній формі.

Закон України “Про акціонерні товариства”, опублікований в офіційному друкованому виданні - газеті “Урядовий кур'єр” №202 від 29.10.08.

Пунктом 1 розділу XVII Закону України “Про акціонерні товариства” передбачено, що Закон набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування, крім другого речення частини 2 статті 20, яке набирає чинності через два роки з дня опублікування цього Закону.

Другим реченням частини 2 статті 20 Закону України «Про акціонерні товариства» передбачено, що акції товариств існують виключно в бездокументарній формі. Зазначена норма набирає чинності через два роки з дня опублікування цього Закону.

Крім того, Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» щодо порядку дій емітента та інвесторів» від 11.06.09 №1522-VІ було внесено зміни до статті 6 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», які передбачають, що акції існують виключно в бездокументарній формі.

Відповідно до пункту 1 розділу ІІ Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» щодо порядку дій емітента та інвесторів» норми статті 6 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» щодо існування акцій виключно в бездокументарній формі набирають чинності з 29.10.2010р. та поширюються на всі акціонерні товариства.

Таким чином, з 29.10.10 акції мають існувати виключно в бездокументарній формі, та всі акціонерні товариства зобов’язані до цього часу забезпечити існування власних акцій в бездокументарній формі.

Голова Комісії Д. Тевелєв
Назад

© 2009-2024 ТОВ "Емкон". Всі права захищено. Розроблено ТОВ "Емкон"