Увійти / Зареєструватись   
Забули пароль?
  
 

15.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

12.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

02.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

11.03.2024 Увага! 08.03.2024 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління»

07.03.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

Всі новини Підписатись
 
Послуги

Діагностика стану корпоративного управління

Власники та менеджмент українських компаній часто не приділяють достатньої уваги питанням корпоративного управління в своїх компаніях, концентруючись на веденні безпосередньо бізнесу.

Як свідчить наша практика роботи з акціонерними товариствами, в більшості, особливо невеликих, компаній статут та внутрішні положення (якщо вони взагалі є) існують лише формально та не виконують функції, які на них покладено. Часто, такі статути та положення взагалі не відповідають вимогам чинного законодавства та корпоративній практиці акціонерного товариства.

Це збільшує для таких акціонерних товариств ризики застосування санкцій з боку НКЦПФР та інших органів, зменшує прозорість та ефективність діяльності органів управління товариства та створює додаткові проблеми у випадку виникнення корпоративного конфлікту або, взагалі, є його джерелом.

Діагностика стану корпоративного управління, яку проводять наші експерти, включає в себе (але не обмежується цим):

  • аналіз статуту та внутрішніх положень акціонерного товариства на відповідність вимогам Закону України "Про акціонерні товариства" та іншим законодавчим та нормативно-правовим актам;
  • аналіз дотримання акціонерним товариством вимог чинного законодавства, статуту та внутрішніх документів під час скликання, організації та проведення загальних зборів акціонерів;
  • аналіз дотримання акціонерним товариством вимог чинного законодавства, статуту та внутрішніх документів під час формування та діяльності органів управління товариства;
  • аналіз дотримання акціонерним товариством вимог чинного законодавства, статуту та внутрішніх документів під час вчинення значних правочинів та правочинів, щодо вчинення яких є заінтересованість;
  • діагностика стану розкриття інформації
  • аналіз інших аспектів діяльності акціонерного товариства в сфері корпоративного управління.

За результатами діагностики нашими спеціалістами готується експертний висновок щодо стану корпоративного управління в акціонерному товаристві, пропозиції щодо усунення виявлених недоліків та удосконалення статуту та внутрішніх документів акціонерного товариства, організації роботи його органів управління, тощо.

Своєчасне проведення діагностики стану корпоративного управління допоможе акціонерному товариству зменшити ризики застосування санкцій до акціонерного товариства з боку НКЦПФР за порушення законодавства про ринки капіталу та організовані товарні ринки, оптимізувати діяльність органів управління товариства, попередити корпоративні конфлікти, тощо.


За більш детальною інформацією та для замовлення послуги звертайтесь:

Петрик Євген
Тел.: +380 (44) 456-90-04 (05)
Ел. пошта: petrik@emcon.com.ua

Назад

© 2009-2024 ТОВ "Емкон". Всі права захищено. Розроблено ТОВ "Емкон"