Увійти / Зареєструватись   
Забули пароль?
  
 

22.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

17.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

15.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

12.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

02.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

Всі новини Підписатись
 
Календар

Компанія "Емкон" виступить інформаційним партнером семінару Центру корпоративного управління МІБ "Перетворення АТ: останні теоретичні та практичні напрацювання"

Перетворення АТ: як обрати іншу організаційно-правову форму

З 29.04.2009 в Україні набув чинності Закон «Про акціонерні товариства» (далі по тексту – «Закон»), що встановив загальноприйняті у світі правила роботи акціонерних компаній, яких раніше не було в Україні.

Разом з тим, особливості процедур проведення масової приватизації в Україні в 1990-2000 роках зумовили створення у формі АТ значної кількості малих і середніх компаній, які ніколи не розміщували своїх акцій на фондових біржах і не планують робити цього в майбутньому. Відсутність жорстких законодавчих вимог до АТ, призвело до того, що переважна більшість з них і після приватизації не змінило своєї організаційно-правової форми й продовжує існувати, як «квазіакціонерні» компанії.

Із набуттям чинності Закону всі ці компанії повинні будуть:

  • розкривати інформацію про афілійованих осіб;
  • застосовувати кумулятивне голосування при обранні Наглядової ради;
  • неухильно виконувати жорсткі процедури вчинення значних правочинів і правочинів із заінтересованістю;
  • в обов’язковому порядку широко залучати зовнішніх експертів (аудиторів і оцінювачів) до своєї поточної діяльності;
  • здійснювати обіг акцій тільки на фондових біржах (для публічних АТ);
  • виконувати безліч інших вимог.

Таким чином, будучи, по суті, приватними (а частіше - просто сімейними) компаніями, не користуючись перевагами акціонерної форми ведення бізнесу, усі ці компанії змушені будуть виконувати жорсткі вимоги до АТ, передбачені Законом, що призведе до суттєвого ускладнення й подорожчання ведення бізнесу, збільшення ризиків, пов’язаних із оскарженням угод, ускладнення переходу прав власності на компанії тощо.

Очевидно, що більшість таких АТ змушена буде змінити організаційно-правову форму ведення бізнесу шляхом перетворення в ТзОВ, ТзДВ, повні й командитні товариства, виробничі кооперативи.

Враховуючи вищевикладене, Центр корпоративного управління Міжнародного інституту бізнесу пропонує відвідати семінар «Перетворення АТ: останні теоретичні та практичні напрацювання», який відбудеться 18 листопада 2010 р.

Учасники семінару отримають найповнішу інформацію та практичні поради досвідченого фахівця щодо «плюсів» та «мінусів» організаційно – правових форм, у які може бути здійснене перетворення АТ (ТзОВ, ТзДВ, повне товариство, командитне товариство, виробничий кооператив), а також юридичних та організаційних аспектів процедури перетворення акціонерного товариства; два методичних посібника по тематиці семінару, що містять «покрокові» рекомендації, повну підбірку нормативних актів, листів, роз’яснень органів державної влади та управління, зразки основних документів, що складаються під час перетворення, зокрема, статутів, передавального акту, проектів рішень загальних зборів тощо.

Місце проведення – м. Київ, Брест-Литовське шосе, 8А, Міжнародний інститут бізнесу

З питаннями Ви можете звертатись до Інни Мозгової
тел. (044) 22-88-759 (прямий), 585-00-33 (вн. - 132)
e-mail: Inna.Naumenko@iib.com.ua www.iib.com.ua/cg

Назад

© 2009-2024 ТОВ "Емкон". Всі права захищено. Розроблено ТОВ "Емкон"