Увійти / Зареєструватись   
Забули пароль?
  
 

17.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

15.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

12.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

02.04.2024 Емкон оновлює програмне забезпечення "Емкон: Звіт"

11.03.2024 Увага! 08.03.2024 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення корпоративного управління»

Всі новини Підписатись
 
Календар

III Міжнародний форум корпоративних секретарів «Україна корпоративна: досягнення, виклики, плани»

У процесі вдосконалення практик корпоративного управління зростає і роль корпоративного секретаря. Саме від нього залежить координація роботи всіх органів управління корпорації, обмін інформацією між органами управління та акціонерами. Корпоративний секретар - це не технічна посада. Так у всьому світі називають посадову особу, відповідальну за організацію в компанії всієї роботи з корпоративного управління.

В Україні корпоративні секретарі з'явилися вже досить давно, і їх діяльність є, мабуть, найбільш «міжнародною» серед всіх тем корпоративного управління, оскільки вона не зарегульована нормами національного законодавства, а вимоги до корпоративних секретарів формуються, швидше, на рівні «найкращої практики». Адже чим вище рівень корпоративного секретаря, тим вище рівень корпоративного управління. Недарма у Великобританії корпоративного секретаря називають «рука за троном», за рівнем оплати ця позиція там входить до числа топ-10 в компанії.

Тому Форум корпоративних секретарів - це головний майданчик для обговорення нормативних новацій, кращої практики, передового досвіду зарубіжних колег у сфері корпоративного права та управління.

Цілі форуму:

  • Надихнути учасників, показати значимість роботи корпоративного секретаря
  • Озброїти корпоративних секретарів новими знаннями і технологіями, поділитися передовим досвідом
  • Об’єднати професійне співтовариство в сфері корпоративного управління

Питання до обговорення:

Сесія I. Корпоративна реформа в Україні: йде чи ні?

Передбачається участь вищого керівництва профільних відомств (Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку України (НКЦПФР) та Фонду державного майна України (ФДМУ), яким буде запропоновано в тезовому порядку висвітлити, що зроблено в процесі реалізації реформи і що планується зробити найближчим часом. Після цього всі бажаючі зможуть поставити доповідачам свої питання, виступити з репліками - коментарями. Ми очікуємо живу і цікаву дискусію.

Сесія II. Незалежний директор - професія майбутнього в Україні

Тема незалежних директорів сьогодні у всіх на слуху. Є вже досить багато прикладів обрання на цю посаду. Але можна з повною впевненістю сказати, що людей, які вважають цю діяльність своєю професією, в Україні сьогодні одиниці. Ми обговоримо вимоги до кандидатури, роль у компанії, зони відповідальності та показники ефективності роботи незалежного директора. Поговоримо про те, хто, де та як шукає кандидатів на посади незалежних директорів. Доповідачами виступлять незалежні директори українських і зарубіжних компаній, фахівці та консультанти з різних країн.

Сесія III. Новели корпоративного права: складніше - значить краще?

Щорічно нам є про що поговорити у правовому полі. Це й не дивно, корпоративне законодавство України бурхливо розвивається. Але ось чи стає регулювання корпоративних відносин більш досконалим - завжди дискусійне питання. Серед питань для обговорення є наступні:

  • Значні правочини та правочини із заінтересованістю: як організувати роботу в компанії з виконання вимог закону?
  • Акціонерний договір в Україні - міф чи реальність?
  • Чи варто побоюватися похідного позову?
  • Правовий інститут відповідальності посадових осіб господарських товариств: чи все необхідне зроблено?

У дискусії візьмуть участь партнери провідних українських і зарубіжних юридичних компаній, а також юристи найбільших українських АТ, вчені, консультанти.

Сесія IV. Кращі практики роботи служби корпоративного секретаря

У цій сесії ми традиційно надаємо слово корпоративним секретарям - визнаним авторитетам у професійному співтоваристві, номінантам конкурсу «Корпоративний секретар року», закордонним гостям. Предметом обговорення будуть проблематика оцінки рівня корпоративного управління в компаніях; міжнародний досвід роботи корпоративного секретаря та особливості його застосування в українських компаніях, а також практичні аспекти діяльності корпоративного секретаря (проблеми та шляхи їх вирішення).

До участі запрошуються:

  • Керівники (особи, які працюють в правліннях, наглядових радах та ревізійних комісіях акціонерних товариств), а також кандидати на зазначені посади;
  • Юристи, практикуючі в сфері корпоративного права;
  • Корпоративні секретарі АТ та особи, які виконують їх функції;
  • Фахівці консультаційних та аудиторських фірм, що працюють у сфері корпоративного управління, або планують розпочати таку роботу;
  • Акціонери (у тому числі посадові особи банків, інвестиційних компаній, інших учасників фондового ринку).

У рамках Форуму вже традиційно відбудеться церемонія нагородження переможців конкурсу «Корпоративний секретар року».

Вартість участі: 2980 грн. (при реєстрації та оплаті до 20 травня – 2480 грн.)

РЕЄСТРАЦІЯ

З питаннями Ви можете звернутись до Ірини Біляченко, Майї Шокало за тел. +380 44 22-88-759, 278-12-52 або e-mail: info@cgpa.com.ua.

Як проходив Міжнародний форум корпоративних секретарів «Корпоративне управління. Довіра. Інвестиції» можна познайомитись тут.

Організатори: Професійна асоціація корпоративного управління (ПАКУ), Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

Партнер: Компанія «Емкон». Event-провайдер: компанія «Event Envoy»

Назад

© 2009-2024 ТОВ "Емкон". Всі права захищено. Розроблено ТОВ "Емкон"