Увійти / Зареєструватись   
Забули пароль?
  
 

09.09.2024 НКЦПФР затвердила Положення про порядок здійснення емісії корпоративних облігацій та їх обігу

09.09.2024 НКЦПФР схвалила проєкт рішення НКЦПФР «Про затвердження Порядку функціонування комплексної інформаційно-комунікаційної системи Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку»

03.09.2024 НКЦПФР прийняла рішення про внесення змін до Вимог до застосування засобів інтегрованої підсистеми надання адміністративних послуг в електронній формі КІС у якості офіційного каналу зв’язку

03.09.2024 НКЦПФР прийняла нове рішення щодо застосування засобів комплексної інформаційної системи НКЦПФР (КІС) в якості офіційного каналу зв’язку

21.08.2024 Емкон запрошує Вас взяти участь у онлайн майстер-класі «Підготовка та розкриття особливої інформації емітентами цінних паперів», який відбудеться онлайн 26 вересня 2024 року.

Всі новини Підписатись
 
Новини
ДЕРЖАВНА КОМІСІЯ З ЦІННИХ ПАПЕРІВ
ТА ФОНДОВОГО РИНКУ

РІШЕННЯ
16.03.2010 м. Київ № 328
Щодо дій територіальних управлінь Комісії при виявленні порушень акціонерними товариствами вимог законодавства під час реорганізації

Відповідно до Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», керуючись статтею 108 Цивільного кодексу України, з метою запобігання обігу акцій акціонерних товариств, які припинилися в результаті перетворення у товариства з обмеженою відповідальністю, та захисту інтересів держави та інвесторів у цінні папери,

Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку
В И Р І Ш И Л А :

  1. Зобов’язати територіальні управління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі – Комісія) проводити дії щодо виявлення акціонерних товариств, які припинилися в результаті перетворення (реорганізації) в інші організаційно-правові форми та не здійснили скасування реєстрації випусків акцій та анулювання свідоцтв про реєстрацію випусків акцій відповідно до вимог Порядку скасування реєстрації випусків акцій та анулювання свідоцтв про реєстрацію випуску акцій, затвердженого рішенням Комісії від 30.12.98р. № 222 (далі – Порядок).
  2. При виявленні фактів порушення акціонерними товариствами вимог Порядку територіальним управлінням Комісії терміново надсилати до департаменту корпоративних відносин відповідний лист, який має містити інформацію про найменування та вид акціонерного товариства, яке було перетворене у товариство з обмеженою відповідальністю, код за ЄДРПОУ (ідентифікаційний код юридичної особи), місцезнаходження, розмір статутного капіталу, кількість акцій за типами та категоріями, номінальну вартість акцій, номер свідоцтва про випуск акцій, дату реєстрації випуску акцій та довідку про наявність в ЄДРПОУ інформації про внесення до ЄДРПОУ запису про рішення засновників щодо припинення юридичної особи, про державну реєстрацію припинення юридичної особи в результаті перетворення, про державну реєстрацію юридичної особи, утвореної в результаті перетворення.
  3. Департаменту корпоративних відносин протягом 10 робочих днів з моменту отримання листа, визначеного пунктом 2 даного рішення, винести на розгляд Комісії проект рішення щодо усунення порушень законодавства на ринку цінних паперів
  4. Територіальним управлінням Комісії забезпечувати контроль за виконанням рішень Комісії щодо усунення порушень законодавства на ринку цінних паперів та протягом 10 робочих днів з моменту настання строку їх виконання надсилати до департаменту корпоративних відносин інформацію про стан їх виконання.
  5. У випадку невиконання рішень Комісії щодо усунення порушень законодавства на ринку цінних паперів не пізніше десятого робочого дня з моменту настання строку їх виконання територіальним управлінням Комісії порушувати справи про правопорушення на ринку цінних паперів у відношенні правонаступників реорганізованих акціонерних товариств.
  6. Територіальним управлінням Комісії протягом п`яти робочих днів з дати винесення уповноваженою особою територіального управління Комісії постанови за наслідками розгляду справи про правопорушення на ринку цінних паперів у відношенні правонаступників реорганізованих акціонерних товариств, надсилати до департаменту корпоративних відносин Комісії копію такої постанови.
  7. Рішення набуває чинності з дати його прийняття.
  8. Управлінню із забезпечення Голови Комісії, організації роботи засідань Комісії та міжнародних зв'язків забезпечити повідомлення територіальних органів Комісії про прийняте рішення та опублікування цього рішення в офіційному друкованому виданні Комісії.
  9. Контроль за виконанням цього рішення залишаю за собою.

Голова Комісії Сергій Петрашко
Протокол засідання Комісії
від 16 березня 2010р. №11
Назад

© 2009-2024 ТОВ "Емкон". Всі права захищено. Розроблено ТОВ "Емкон"